Briga o Okolišu

L Erbolario sustav upravljanja okolišem je usklađen sa zahtjevima UNI EN ISO 14001:2004 (ISO 14001:2004), certifikatom od DET Norske Veritas (DNV). L'erbolarijeva politika očuvanja okoliša predstavlja pravi 'iskaz namjere'. Slijedeći šest glavnih principa, tvrtka se zalaže za očuvanje okoliša:


1. Održivi razvoj

Od samog početka, L'erbolario se obvezao implementirati takvu vrstu aktivnosti koje su u skladu s principom održivog razvoja, kako bi osigurao poštovanje ljudi i okoliša. L'Erbolario pridaje najveću ulogu u svojem sustavu upravljanja okolišem slijedeći održivi razvoj. Zbog toga su strategije rasta i razvoja u skladu s politikom i principima ekonomske i socijalne održivosti te očuvanja okoliša.


2. Lokalna partnerstva i podijeljena odgovornost

L'Erbolario podržava princip zajedničke odgovornosti. Kako bi unaprijedio zaštitu okoliša, promovira lokalno partnerstvo i zajedničke aktivnosti s institucijama koje se zalažu za zaštitu okoliša: ustanovama nadležnim za kontrolu, državnom administracijom, tvrtkama i građanima.


3. Usklađenost s propisima

L'erbolario podržava očuvanje okoliša na način da pažljivo provjerava propise i neprestano se prilagođava nacionalnim i regionalnim propisima o sigurnosti zaposlenika te iskorištavanju prirodnih resursa.


4. Prevencija, smanjenje i kontrola utjecaja na okoliš

L'Erbolario koristi sva neophodna sredstva kako bi spriječio, smanjio i, tamo gdje je neophodno, eliminirao sve oblike zagađenja ili neprikladnog korištenja resursa tijekom svojih aktivnosti.


L'Erbolario u svojem procesu proizvodnje:

  • Čuva prirodne resurse zahvaljujući izvornim materijalima i energiji: smanjuje, koliko god je to moguće, proizvodnju otpadnog materijala i zagađenje okoliša; osigurava pravilno rukovanje otpadom koji ne može biti recikliran.
  • Prije odluke o širenju bilo kojih proizvodnih aktivnosti, obaveza tvrtke je razmotriti sva moguća djelovanja na okoliš i poduzeti sve potrebne mjere u svrhu očuvanja okoliša.

5. Proizvodi i pakiranja

L'Erbolariev laboratorij za istraživanje i razvoj osmišljava novu kozmetiku i kontinuirano unaprijeđuje postojeću, koristeći i istražujući tehnička rješenja najprikladnija za očuvanje okoliša. L'Erbolario koristi materijale za pakiranje koji su najefikasniji u smislu higijenskih i sigurnosnih razloga, a ujedno dobro prilagođeni potrebama i očekivanjima potrošača. U isto vrijeme, istražuje mogućnosti korištenja ambalaže koja se lako može reciklirati.


6. Komunikacija

L'Erbolario promiče aktivnosti u kojima govori o aspektima utjecaja na okoliš tijekom vlastite proizvodnje: na taj način unaprijeđuje informiranje i čini tvrtku dostupnom za dijalog. Takva vrsta dijaloga vodi se sa zaposlenicima unutar tvrtke te s javnim institucijama, udrugama, stanovnicima i potrošačima.


L’Erbolario

Viale Milano, 74 - 26900 Lodi - ITALY
Phone +39 0371.4911 - Fax +39 0371.491411
VAT N. 07580080153 - export@erbolario.com
Powered by Blulab